Een meer dan 50 jaar lange ervaring in het leveren en monteren van plafonds, maakt Laondie B.V. tot een betrouwbare partner voor zowel de particuliere als de projectmatige markt. Wij werken in nauw overleg met u als klant om te komen tot het vervullen van uw wensen op het gebied van plafonds.

Ons assortiment bestrijkt een groot gebied: van thermisch en/of akoestisch isolerende systeemplafonds tot Luxalon lamellenplafonds.
Wij leveren de bekende merken als: Armstrong, Rockfon, Luxalon, Heraklit, Gyproc en Owa.

Voor een exclusief lamellenplafond wijzen wij u op het “Laondie Lamellen” plafond.
Dit wordt intern door ons ontwikkeld en geproduceerd, inclusief verlichtingsmogelijkheden!

Hieronder treft u een korte beschrijving van de meest voorkomende plafonds.
Bezoek onze showroom voor een volledig overzicht van alle mogelijkheden!


Akoestisch en/of thermisch isolerende plafonds

Een goede akoestiek is belangrijk in een ruimte. Akoestische systeemplafonds absorberen geluiden in de ruimte door gebruik van geluidsabsorberende materialen.

De thermische isolerende mineraalplaten kunnen zorgen voor een warmte en koude isolatie en hebben tevens brand vertragende eigenschappen, waardoor de constructie langer intact blijft.

Een ander groot voordeel van dit type systeemplafond is het eenvoudig wegwerken van leidingen, luchtcirculatiesystemen en bedradingen.

MDF Panelen (Miliane®)

De voordelen van MDF-panelen zijn talrijk. In te zetten als plafond- of wandpanelen. Te verkrijgen in een aantal uitvoeringen, passend bij uw smaak, stijl of interieur. Alles is mogelijk. Zelfs in uw badkamer door de vochtwerende eigenschap van de panelen.

Het gemak van deze panelen zit niet alleen in de montage, maar vooral in de duurzaamheid en het onderhoud (nagenoeg onderhoudsvrij). De panelen worden onzichtbaar met behulp van montage clips bevestigd.

Hoeken en kanten kunnen eenvoudig en fraai afgewerkt worden met diverse bijbehorende plinten. Ook verlichting is eenvoudig te integreren.

Luxalon Lamellen

Keuken, hal, badkamer, slaapkamer of woonkamer: Luxalon plafonds zijn geschikt voor iedere woonruimte, afgestemd op uw persoonlijke voorkeur door rijke keuze- en variatiemogelijkeheden, met 55 verschillende kleuren en 6 lameltypes.

Het grote voordeel van dit type plafond is het onderhoudsgemak:

  • nooit meer schilderen
  • gemakkelijk schoon te houden
  • vochtbestendig
Bovendien werkt u met dit plafond alle leidingen en bedradingen netjes weg. Lichtpunten, waar u maar wenst, zijn eenvoudig aan te brengen.

Laondie Lamellen

We hebben een aantal typen aluminium lamellen plafonds in eigen beheer ontwikkeld die in de eigen werkplaats vervaardigd worden. Dit lamellenplafond kenmerkt zich door een strakke en neutrale vormgeving. Het is standaard in vier typen lamellen leverbaar en zeer flexibel aan te passen aan elke ruimte.
De vier typen lamellen zijn:

  • Type H1 (v-vormig klein)
  • Type H2 (v-vormig groot)
  • Type O (boogvormig klein)
  • Type O2 (boogvormig groot)
Boven het lamellendek kan een glasvezeldoek of steenwolplaten worden aangebracht ten behoeve van een visuele afsluiting van de voegen en voor het verkrijgen van een akoestische of thermisch isolerende laag. Middels hoofd- en draagprofielen is dit plafond eenvoudig te monteren of demonteren en zijn eventueel beschadigde lamellen gemakkelijk te vervangen.

Door de bijpassende, ook in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde, volledig geïntegreerde verlichtingsarmaturen geeft dit type plafond de ruimte een rustgevende en verzorgde uitstraling. Vanzelfsprekend zijn ook andere soorten verlichtingsbronnen toe te passen.